Custard Pudding 懐かしのカスタードプリン♪美味しいよ~

プリン
Custard Pudding 懐かしのカスタードプリン♪美味しいよ~

昔ながらの懐かしい味のプリン♪
すが入らないように、湯煎焼きでゆっくりと火を通します。
牛乳と卵で作るおやつは、栄養満点でとっても美味しい~。

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【Ingredients】4 serving(150ml cups)
●Caramel sauce
60g granulated sugar
1 tbsp water
1 tbsp hot water
●dough
260g milk
2 eggs(120g)
35g granulated sugar
about 10 drops vanilla oil
(vanilla extract)

【Directions】
①First we will make the carmel sauce.
Being careful not to burn the sugar and water,
and heat it lightly until it turns a caramel coior,and then ,lastiy add boiling hot water.
When the sauce is finished.pour it into bowls for later.
(When putting the water in it ,may bounce up considerably.so please be duly careful of burns.)
②Next ,we will make the dough.
Heat the milk to 70℃,add the sugar, eggs, and vanilla extract.
and stir lightly so that no foam forms on top.
③Put ② into a cup through a sifter.
④Spread boiling hot water in a large heat-resistant container and place the cup in it.
(Put it in such that water comes up to just under the rim of the container)
Cap the top of the cup lightly with aluminum foii,when you have cooked this at 160 degrees for 35~40 minutes.
it will be done.

*A standard
if the bamboo skewer is pierced,and anything has not adhered,it is ok.

【材料】4人分(150ml 耐熱容器)
●カラメルソース
グラニュー糖 60g
水 大さじ1
熱湯 大さじ1
●プリン生地
牛乳 260g
卵 2個(120g)Mサイズで約2個
グラニュー糖 35g
バニラエッセンス 10滴

【作り方】
①鍋に水とグラニュー糖を入れて、カラメル色になるまで弱火にかける。
最後に熱湯を鍋肌から、入れて、火を止める。
(かなり跳ねるので、すぐに鍋のふたをするとよい)
これを、プリンカップに入れておく。
②ボウルに卵と砂糖を入れて、そこに70℃くらいに温めた牛乳を加えて泡立てないようによく混ぜる。
バニラエッセンスも加える。
③②を濾して、プリンカップに注ぎ入れる。
④耐熱容器やバットなどに、プリンカップを置いて、熱湯を注ぎ、プリンの上からアルミホイルを被せて、160℃のオーブンで35~40分ほど焼いて出来上がり。
*竹串を刺してみて、何もついてこなければok

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